Nakon što je prošle sezone igrao na posudbi u Middlesbroughu Muhamed Bešić (25) se vratio u Everton i odmah pokazao svoj kvalitet.

Everton je jučer u pripremnoj utakmici u Portugalu izgubio od Lillea na penale, ali je uprkos porazu naš Muhamed Bešić bio glavna pokretačka snaga engleske ekipe.

Iz drugog plana Bešić je poput najkreativnijih igrača servirao odlične asistencije i prijetio sa distance, a njegovo kretanje tokom cijele utakmice, pa i pogođen penal donio mu je status najboljeg pojedinca utakmice.

– Imao sam dvije teške sezone i sada se osjećam ponovo spreman. Osjećam se vrlo snažno. Igrao sam četiri mjeseca i to je prvi put od mog dolaska u Englesku da sam igrao toliko utakmica u kontinuitetu. Osjećam se vrlo samouvjereno. Znam svoje kvalitete i da one nisu nestale. – poručuje Bešić za stranicu Evertona koja je njegov nastup i intervju odabrala kao temu dana.

– Volim da držim loptu i organizujem sve na terenu, to je moja igra.  – zaključio je Muhamed Bešić.

Everton će već u nedjelju imati novu utakmicu, protiv Porta.

– Protiv Lillea je bilo jako vruće i mislim da smo dobro odigrali 70 minuta. Porto je bolji protivnik od Lillea, ali na nama je da odigramo dobro i mislimo na igru, a ne na rezultat. – najavio je Bešić utakmicu.

(BIH.ba)