Uoči početka prvenstva tuzlanska Sloboda ostala je bez tim menadžera Admira Smajića, pa je sada upitno hoće li na klupi kao šef stručnog štaba ostati Milenko Bošnjaković, s obzirom da su njih dvojica „crveno-crne“ preuzeli „u paketu“, javlja Fena.

Bošnjaković je u razgovoru za Fenu rekao da se sve dogodilo iznenada i da uprava nije kriva za odlazak Smajića, jer je osigurala sve uslove za dobre pripreme, te angažovala veći broj novih igrača.

– Prije nekoliko godina Smajić je operisan u Švicarskoj, a sada su se bolovi u leđima vratili. Već dvije sedmice trpio je, primao je blokade. Naposljetku su bolovi postali toliko jaki da je odlučio potražiti pomoć u Švicarskoj kod ljekara koji ga je operisao – objasnio je Bošnjaković.

Špekulira se da će odlaskom Smajića naklonost čelnika kluba izgubiti i Bošnjaković, ali njemu još ništa nije rečeno.

– Jutros sam odradio trening, večeras imam još jedan. Čuo sam se s predsjednikom Mujkanovićem, rekao sam da ću prihvatiti svaku odluku uprave, bilo da ostanem ili da nastavim kao jedan od asistenata. Sloboda je klub koji volim i želim mu samo dobro – kaže trener koji je pripreme ekipe odradio od početka, 9. juna.

Još prošle sedmice pojedini mediji pisali su da Smajić odlazi, ali su iz Slobode demantovali te tvrdnje u saopćenju za javnost.

Za sutra je na Tušnju zakazana „generalka“ Slobode protiv Bosne iz Visokog (18 sati), a ko će voditi ekipu, trenutno nije poznato.

U javnosti se već špekulira s mogućim nasljednicima na klupi Slobode, ali za sada se iz kluba ne oglašavaju službenim stavom o mogućoj promjeni trenera.

Sloboda je dan uoči najavljenog početka priprema otkazala saradnju Slavku Petroviću i taj potez ocijenjen je nerezonskim, tim više što je predsjednik Mujkanović pred kraj prošlog prvenjstva tvrdio da Petrović ostaje na Tušnju.

(BIH.ba)