Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić pozvan je od strane FIFA-e da prisustvuje finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ipak, kako su nam potvrdili iz krovne kuće bh. fudbala još nije poznato da li će prihvatiti poziv da putuje na utakmicu Hrvatska – Francuska.

– Predsjednik FS BiH Elvedin Begić je zvanično pozvan od FIFA-e da prisustvuje finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva, te ukoliko Predsjednik odluči da putuje, sve troškove putovanja i boravka će snositi FIFA. – poručili su iz Fudbalskog saveza BiH.

Postoji mogućnost i da sa Begićem u Rusiju putuje još neko od administracije FS BiH, ali i ni ta informacija nije definitivno poznata tri dana uoči utakmice.

– Da li će neko od ostalih dužnosnika FS BiH putovati u ovom trenutku još nije poznato. – saopštili su iz FS BiH.

S obzirom da Begić kao i drugi članovi IO FS BiH ne rade profesionalno u Savezu, ali i da u rukovodstvu Saveza ne sjedi nijedno veliko fudbalsko ime, put u Rusiju bila bi odlična prilika da od predsjednika Hrvatskog Nogometnog Saveza Davora Šukera i njegove administracije nauče barem dio načina rada i organizacije koji je hrvatski fudbal doveo do svjetskog vrha, a kasu hrvatskog saveza napunio sa 100 miliona eura.

Za sada su ciljevi bh. i hrvatskog saveza poprilično suprotni, jer je recimo novac iz UEFA projekata za infrastukturu bh. savez odlučio uložiti u novu vlastitu zgradu, a hrvatski savez u izgradnju terena svim prvoligašima.

(BIH.ba)