Fudbaleri FK Sarajevo sutra igraju utakmicu prvog pretkola Europa lige u Yerevanu protiv FC Banantsa.

Prije zvaničnog treninga u terminu utakmice, armenskim medijima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten ekipe Krste Velkoski.

“Odmah nakon žrijeba parova za prvo pretkolo počeli smo skautirati našeg protivnika i spremni ulazimo u meč. Jedini problem mogu nam predstavljati vremenski uslovi u Jerevanu s obzirom da je jako toplo. U pripremnom smo periodu, ali mislim da smo spremni za ovu utakmicu. Banants kao i svaka ekipa ima svoje prednosti i mane. Naravno, mi ćemo pokušati što bolje da iskoristimo njijhove mane”, rekao je Musemić.

“Analizirali smo ekipu Banantsa i tražili mane, spremni dočekujemo utakmicu. Nadamo se pozitivnom rezultatu, po njega smo i došli ovdje. Poštujemo protivnika, znamo kakve igrače imaju, dosta stranaca na kojima baziraju svoju igru. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i da ćemo to pokazati na terenu”, istakao je Velkoski.

Utakmica FC Banants – FK Sarajevo igra se u srijedu 11. jula 2018. godine sa početkom od 17:30 po lokalnom, odnosno 15:30 po srednjeevropskom vremenu.

Direktan prijenos susreta možete pratiti na Arenasport TV.

(BIH.ba)