Zmajevi su uprkos porazu ostvarili plasman u narednu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a selektor naše reprezentacije Duško Vujošević na press konferenciji nakon utakmice osvrnuo se na probleme koje je bh. selekcija imala tokom posljednje dvije utakmice, piše Oslobođenje.

“Čestitam Belgiji na pobjedi. Moram da kažem da smo se pripremali u jako složenim uslovima, što zbog povreda, što zbog situacije sa NBA-om kada je ovaj prelazni rok zakazan pet dana nakon drafta, imali smo dva igrača koji nemaju ugovore Nurkića i Musu, što zbog neopravdanih razloga kada smo imali 10 igrača koji izostaju. Bosna je mala država koja je trpjela veliki odliv igrača prije svega u Hrvatsku i Srbiju, a sada je počelo to da se dešava i u Turskoj, tako da je za nas svaki igrač dragocjen i teško možemo nadoknaditi izostanak i jednog igrača, a ne 10”, rekao je Vujošević i dodao:

“Doživjeli smo težak poraz sa Francuskom i neki su pokušali da od tog poraza naprave našu realnu sliku. Moram da kažem da je ova mlada reprezentacija u vrlo teškim uslovima, prije svega materijalnim, u najtežoj kvalifikacionoj grupi gdje su bili Rusija, Francuska i Belgija, došli do dvije pobjede i plasirale se sa istim brojem pobjeda koliko ima i evropski prvak – Slovenija”, nastavio je Vujošević.

“Zahvaljujem se igračima koji su u ovom teškom trenutku imali karaktera da se odazovu i ponosan sam kako su večeras igrali protiv jedne reprezentacije koja je dokazano snažna, na gostujućem terenu i poslije teškog poraza. Tako da smo ovom utakmicom iako nismo pobijedili pokazali da zasluženo idemo u sljedeći krug”, zaključio je bh. selektor.

Edin Atić jedan je od onih koji su pružili vrlo dobru partiju večeras u Antwerpu.

Na konferenciji za medije poslije utakmice Atić je bio vrlo kratak.

“Imali smo težak poraz kod kuće od Francuske, došli smo da pokušamo osvojiti bodove koje bismo prenijeli u naredni krug i to je bio naš cilj” , rekao je Atić i dodao:

“Čestitao bih svojim saigračima na borbenosti, dali smo svoj maksimum. Koristim priliku da čestitam i Belgiji na pobjedi.

(BIH.ba)