Ovo je ubjedljivo najveći poraz u mojoj karijeri, poručio je nakon poraza od favorizirane Francuske, rezultatom 102:52, Duško Vujošević, selektor bh. košarkaške reprezentacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine igrala se u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

“Za sve koji vole Bosnu ovo nije dobro večer, iako smo se, zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije, kvalifikovali u sljedeću rundu takmičenja. Večeras smo dobili jednu lekciju da ta sljedeća runda može biti veliko brukanje ukoliko se ne nađe način da se napravi kompletan sastav. Naravno da je Francuska u ovom sastavu jača ekipa od nas u ovom sastavu, ali nismo pokazali dovoljno čvrstine, karaktera i borbenosti. Ima različitih poraza, a ovaj je ubjedljivo najveći u mojoj trenerskoj karijeri i za njega smo odgovorni ja, ovi igrači koji su večeras bili ovdje i oni koji su otkazali”, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Selektor francuske reprezentacije Vincent Collet rekao je da su u njegovoj reprezentaciji bili svjesni izostanka ključnih bh. igrača, ali da su utakmici pristupili ozbiljno.

“Prvi put smo kao reprezentacija Francuske nastupali u ovom definitivno najjačem sastavu”, rekao je Collet.

(BIH.ba)