Eldin Jelešković docent Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, novi je kondicioni trener FK Sarajevo.

Povremeni kondicioni trener fudbalske reprezentacije BiH je stručnjak za kondicioni trening i pripremu i dugi niz godina radi u bh. fudbalu kao kondicioni trener, višestruki je šampion i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine sa ekipama Željezničara i Zrinjskog čiji je član Stručnog štaba donedavno i bio.

Jedan period svoje karijere proveo je i u Angoli radeći zajedno sa bivšim trenerom FK Sarajevo, Draganom Jovićem.

– Drago mi je što sam postao dio jedne velike porodice, nadam se da ću svojim iskustvom i stručnim radom doprinijeti da FK Sarajevo dođe do svog cilja, a cilj svakog sportskog kolektiva a pogotovo FK Sarajevo jeste da bude u vrhu i osvaja trofeje i ja ću nastojati svoje znanje staviti u funkciju tog rezultata. – poručio je Jelešković.

Osim sa reprezentacijom BiH, Željezničarom i Zrinjskim, Jelešković već duži vremenski period radi sa vrhunskim sportistima poput Edina Džeke, Edina Višće, Damira Džumhura i mnogih drugih, a angažiran je i pri N/FSBIH u Centru za edukaciju trenera.

(BIH.ba)