Gradonačelnik Abdulah Skaka i delegacija Grada Sarajeva posjetili su danas Stadion Grbavicu i obišli radove na zamjeni terena.

Potom je na konferenciji za medije potpisan ugovor o sredstvima koje je Grad izdvojio za rekonstrukciju terena Stadiona Grbavica. Medijima su se obratili predsjednik Kluba Senad Misimović i gradonačelnik Abdulah Skaka.

“Čast mi je danas sa gospodinom gradonačelnikom, gospodinom predsjedavajućim Gradskog vijeća i gospođom zamjenicom ozvaničiti našu saradnju. Ovaj ugovor znači podršku Grada infrastrukturnim projektima kluba. Klub je započeo veliki broj projekata. Međutim projekat izgradnje terena je ultimativni projekat jer je direktna podrška sportskom segmentu. Moram istaći da u čitavoj dosadašnjoj saradnji sa gradonačelnikom imamo neuslovljenu podršku i nije samo stvar terena koji radimo nego bilo kojeg projekta koji je održiv, koji bude ispravno predstavljen”, kazao je u svom izlaganju predsjednik FK Željezničar, Senad Misimović i nastavio:

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

“Ono što najviše interesuje medije i vjerovatno navijače jeste kad će teren biti završen. Mi smo rekli da će teren biti spreman za prvu utakmicu koju FK Željezničar igra u evropskim takmičenjima. To je 12. juli i ako bude domaćini igrat ćemo na ovom terenu. Imali smo jako ozbiljnu saradnju sa kompanijom Hellasood koja je unatoč vremenim prilikama kakve jesu bile uspjela ostvariti dinamiku  koja garantira završetak u roku. Od podizvođača radova izdvojio bih domaću kompaniju EL-TE3 koja je na jako zahtjevnom projektu koji nije rađen na ovim prostorima i tehnički i dinamički uspjela prilagoditi svoje resurse i u ovom momentu smatramo da projekat izgradnje terena i rok završetka ne može doći u pitanje”.

“Želim u svoje ime i u ime Grada Sarajeva da izrazim svoje zadovoljstvo napretkom radova koje smo danas vidjeli ovdje. Iskreno se nadam da u budućnosti će naša saradnja koja je bila kvalitetna se nastaviti. Ova saradnja ne bi bila ovakva da nemamo podršku Gradskog vijeća i s tim u vezi želim da se zahvalim i pozdravim prisutnog predsjednika vijeća i zamjenicu i naravno vijećnike, a posebno vijećnika Deljkovića kojem je ovo bio jedan od amandmana koji je uputio prema Gradskom vijeću. Naravno želja Grada Sarajeva je da ćemo u budućnosti nastaviti ovu saradnju i želja nam je da FK Željezničar, ali i FK Sarajevo pokušaju vratiti titulu u grad. Garantujem da ćemo sve uraditi da se to desi, da vratimo ono po ćemu je grad Sarajevo poznat, a to je da bude grad sporta”, ekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Sarajeva i nastavio:

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

“Iskreno se nadam da je ovo samo jedna od prepreka koju zajednički savladavamo i da će sam Stadion Grbavica postati centar sporta u Bosni i Hercegovini i regiji. Čestitam menadžmentu i ljudima koji vode Željezničar, osjeti se tu kvalitetna energija, osjeti se da su to ljudi koji vole ovaj klub, a kad vole klub vole i grad mi ćemo im uvijek biti podrška. Hvala i čestitam na dosadašnjim uspjesima i ja znam da je ovo samo nastavak kvalitetnih uspjeha i da će Željo iz godine u godinu nizati uspjehe koji će biti na čast svima nama”.

Ugovor je vrijedan 200.000 KM, a delegaciju Grada Sarajeva su činili gradonačelnik Abdulah Skaka, predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić, zamjenik Milan Trivić i zamjenica Edina Gabela.

(BIH.ba)