Iako su ne tako davno tvrdili kako je idealan sistem takmičenja onaj sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak, Fudbalski savez BiH brzo je, po principu “i ćorava koka zrno ubode” promijenio sistem takmičenja bh. šampionata.

Premijer liga Bosne i Hercegovine od naredne sezone igrat će se u trokružnom formatu odluka je to Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

U klubovima potiho očekuju kako će narednih sezona bh. šampionat ponovo biti preuređivan, jer Fudbalski savez BiH nema pravu strategiju razvoja bh. fudbala.

To i ne čudi jer ga vode ljudi sa izuzetno siromašnim fudbalskim i menadžerskim karijerama iz prigradskih malih klubova koji su uz to, nerijetko, uz Savez angažovani i u drugim firmama pa se i nemaju vremena baviti stvarnim problemima koje fudbal ima u našoj državi iako uredno imaju redovna primanja i beneficije od krovne kuće bh. fudbala.

Izvršni odbor FS BiH je također regulisao broj stranaca i smanjio ih sa šest na maksimalnih četiri u svakoj ekipi.

Nakon što svi odigraju utakmice kod kuće i na strani, odigrat će se još jedan krug, koji će biti žrijeban Bergerovim tablicama. Ukupno će se igrati 33 kola.

Žrijeb parova Premijer lige BiH bit će obavljen sutra u 12 sati na Ilidži.

(BIH.ba)