I ove godine, jedan od turnira s najdužom neprekinutom tradicijom, turnir u malom nogometu “Višća Vahid – Meški”, a koji se održava u MZ Čuništa, općina Olovo, bit će održan pod pokroviteljstvom heroja iz Seula.

Edin Višća, fudbalska zvijezda i reprezentativac BiH, i ove godine je glavni pokrovitelj jednog od najjačih malonogometnih turnira na ovom prostoru. Idealan tajming, uredan teren, fantastično domaćinstvo, profesionalne sudije i bogat nagradni fond samo su neki od razloga što je ovaj turnir već godinama domaćin gotovo svim većim futsal zvijezdama naše zemlje.

Ove godine turnir se održava dva dana, 16. 6. (subota) i 17. 6. (nedjelja), s početkom u 12 sati u subotu. Prijave ekipa i sam žrijeb bit će održani pred početak samog turnira, a koji će ove godine, kao i ranijih godina, početi uvodnom manifestacijom na spomeniku “Ljiljan”, a gdje će, uz prigodan program, biti odata počast šehidima ove mjesne zajednice, koji su pali za slobodu u odbrambenom ratu 1992. – 1995.

Prema ustaljenom običaju, turnir će suditi jedan od najboljih sudija Premijer Lige BiH, Elvis Mujić iz Banovića s pomoćnikom.

Sigurno je da će renome samog turnira, pokroviteljstvo zvijezde bh. nogometa, te suđenje na najvišem nivou biti povod da se i ove godine u rodnom mjestu Edina Višće okupe najbolji futsal majstori ovog podneblja kao i svi oni željni vrhunskih futsal poteza.

(BIH.ba)