Trener aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog, Blaž Slišković, gostovao je u emisiji “Nedjeljom u dva” na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

Između ostalog je govorio i podjeli Mostara na lijevu i desnu stranu.

“Ja sebe doživljavam kao Hrvata iz Hercegovine. Ponosim se time što sam iz Hercegovine. Meni smeta to što ljudi gledaju Mostar po lijevoj i desnoj strani, odnosno ‘oni i mi’, to je jedan grad. Ipak, ja ne razumijem sve one koji zbog rata ne mogu shvatiti da na primjer za mene ne postoji lijeva ili desna strana i da ja ne pravim razliku. Kuća u kojoj sam se ja rodio i u kojoj mi majka živi pripada dijelu u kojem su Bošnjaci. Ja tamo idem svaki dan, sjedim sa ljudima, pijem kafu i ponašam se sasvim normalno. Pristao bih biti trener Veleža kada bi se mnoge stvari poklopile”, rekao je Slišković.

Postavljeno mu je i pitanje da li se u BiH svi građani vole.

“Da li se u Hrvatskoj svi građani vole?”, upitao je Slišković voditelja, pa dodao: “Naravno da se ni u BiH ne volimo, ali moramo živjeti skupa. Hajmo se poštovati, ako se već ne možemo voljeti. Niko ne traži da se svi grle. Dopusti mi da ja razmišljam na jedan način, da imam svoje pismo, institucije i govor i ja ću tebi isto, pa hajmo sarađivati”.

Slišković je govorio i o svojoj budućnosti u Zrinjskom, a dotakao se i predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Kompletan intervju s popularnim Bakom pogledajte u prilogu.

(BIH.ba)