Selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH Vlado Jagodić na posljednje okupljanje mlade selekcije uputio je pozive neformalno suspendovanom Muhamedu Bešiću, kao i Sanjinu Prciću koji se iznenadno odlučio kako više neće igrati za Bosnu i Hercegovinu.  Bešić se odazvao pozivu selektora mlade reprezentacije, dok se Prcić nažalost nije pojavio na okupljanju.

– Bešić je neosporno kvalitetan igrač koji ima kontinuitet i koji igra redovno u svom Ferencvarošu. Meni je lično, ali znam i Safetu Sušiću, izuzetno drago da je Muhamed Bešić ponovo član mlade reprezentacije, kao i što nam je drago da je dao posebno objašnjenje i izvinjenje za neke stvari koje su se desile u proteklom periodu i mogu reći da se na kraju ponio kao pravi profesionalac. Njegov posljednji nastup za mladu reprezentaciju bio je na visokom nivou i to je jedan dobitak za nas.

Bešić je shvatio da je profesionalac i tu nema više spora da je on aktivni član bh. fudbala. Da li će se naći u "A" reprezentaciji to zavisi od Safeta Sušića, ali i njegovih nastupa u Ferencvarošu. Bešićev primjer je jasna vodilja svim fudbalerima da se samo uz ponašanje kakvo doliči profesionalcima mogu napraviti dobre stvari. – poručuje Vlado Jagodić.

Sanjin Prcić, između ostalog, žrtva je medija smatra selektor naše mlade reprezentacije.

– Sanjin Prcić je talentovan igrač koji igra dosta utakmica u Sochauxu. Mislim da je žrtva pojedinih medija, što nije dobro za mladog igrača. On je čak i kao 93. godište i član drugog tima Sochauxa bio pozivan i igrao u mladoj reprezentaciji i bio je redovan kod mene, sve osim jedne utakmice, što je on pogrešno protumačio. Njegovo pravo je da u medijima kaže šta hoće, ali preko medija niko neće postati "A" reprezentativac.

Znam da je Safet Sušić na njega maksimalno računao, ali svako odgovara za svoje postupke. Nekad je jezik malo dug i stvori se negativna priča, ali Sanjin Prcić je mlad igrač i pred njim je dobra budućnost, uz uslov bude profesionalan i prihvati neki prirodan put i tok dešavanja u reprezentativnom fudbalu. – jasan je Vlado Jagodić.

(Repreznetacija.ba)