Utakmica s Argentinom na otvaranju Mundijala za nas nije nemoguća misija i nadam se da ću baš ja biti jedan od strijelaca, rekao je Izet Hajrović, reprezentativac BiH, pišu Nezavisne Novine.

Iz svog doma u Istanbulu govorio je o dometima u Brazilu, odnosima u bh. timu, prijateljstvu sa Veslijem Snajderom i Didijeom Drogbom. Iako se jedno vrijeme našao u krizi i bio potišten, kaže da se nikad nije pokajao zbog prelaska iz Grashopersa u Galatasaraj, u čijem je dresu zabilježio sedam nastupa.

"Ponekad kad nisam s ekipom budem tužan ili ljut. To je normalno, ali ne znači da sam se pokajao zbog svoje odluke. To su prolazne faze, potrebno mi je još vremena da se uklopim u ovaj sistem i život. Nisam se nadao da ću i ovoliko igrati. Došao sam u tim sa brojnim zvijezdama i kvalitetnim igračima i drago mi je da sam u takvoj konkurenciji ipak izborio ravnopravan položaj", kaže Hajrović za Nezavisne..

Kakav je Vaš odnos sa trenerom Robertom Manćinijem?

HAJROVIĆ: On je bio glavni inicijator mog dolaska u Istanbul, htio me u svojoj ekipi. Za mene je to bio jasan pokazatelj našeg dobrog odnosa.

Družite li se sa saigračima i van terena?

HAJROVIĆ: Da, naravno. Sa svima imam korektan odnos, ali se najbolje razumijem sa Drogbom i Snajderom. Često idemo na piće ili na večeru. Odlično su me prihvatili i pomogli mi. Privilegija je biti među njima.

Može li BiH u drugi krug Mundijala?

HAJROVIĆ:  Svi znaju da mi imamo dobru ekipu, svjetske fudbalere i nema razloga za strah od bilo kojeg rivala. Naše šanse za plasman u osminu finala su velike. Bitno je da odradimo kvalitetne pripreme, da odigramo našu prepoznatljivu igru i onda nam nijedan rival neće predstavljati opasnost.

Znači li to da ni Argentina nije nemoguća misija?

HAJROVIĆ:  Zašto bi bila? To što možda imamo nešto bolje šanse sa Iranom i Nigerijom nikako ne znači da smo protiv Argentine unaprijed pobijeđeni. Naravno, u toj prvoj utakmici moramo biti 200 posto spremni, ali to da smo bez šansi za neki dobar rezultat protiv "gaučosa" uopšte nije tačno. Sve je moguće, pa i pobjeda. Eto, nadam se da ću upravo ja biti jedan od strijelaca u tom meču.


Prvi sati u reprezentaciji BiH – Hajrović i Boris Pandža prvog dana okupljanja pred utakmice protiv Slovačke 

Kažu da niste najbolje prihvaćeni među reprezentativcima BiH?

HAJROVIĆ:  Nisam zaista osjetio ništa negativno. Svi su me prihvatili dobro. Vidjelo se to u Slovačkoj, kada su mi nakon gola svi saigrači pritrčali i čestitali mi. Nikad nisam osjetio neku odbačenost.

Postoji li neki problem u Vašem odnosu s Edinom Džekom?

HAJROVIĆ:  Ne, apsolutno ne. Sa Džekom nemam nikakav problem ili nesuglasice. Sve je fino i onako kako treba da bude i ne samo sa Džekom, već i s ostatkom mojih kolega u bh. timu. Zajedništvo će nas odvesti što dalje u Brazilu.

Da li ste se navikli na život u Istanbulu?

HAJROVIĆ: Ovo je sasvim nova priča u poređenju sa Švajcarskom. Sve je to puno drugačije, grad je ogroman i možda ni pola nisam vidio otkada sam došao. Generalno gledajući, zadovoljan sam i uživam. Nedavno sam preselio u  stan, blizu je trening baze "Galate" i sve ide po planu.

(Reprezentacija.ba)