Perspektivni vezni igrač Krupe, Nikola Dujaković (21), bio je strijelac prvog pogotka za U21 BiH u pobjedi nad Albanijom od 0:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj proteklog ponedjeljka.

To mu je bio drugi gol na tri nastupa u našoj mladoj selekciji, za koju je debitovao 5. septembra 2017. godine u kontrolnom meču s Crnom Gorom.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Dujaković je za portal BIH.ba iznio utiske iz prethodnih nastupa, kojim je zadovoljan.

“Moram priznati da sam zadovoljan nastupima u ta tri meča. Nije mala stvar postići dva gola, ali naravno uvijek može bolje”, kaže Dujaković.

U21 BiH kvalifikacije nastavlja u septembru, kada ih čekaju susreti sa Švicarskom i Rumunijom.

Dujaković vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo.

“Sigurno da jedva čekamo nastavak kvalifikacija. Imamo sjajnu šansu da se plasiramo na EP. Sigurno je i da neće biti lako, jer je za protivnike imamo odlične reprezentacije. No, mi smo pokazali da imamo kvalitet i da se možemo nositi sa svima”.

Krupa je sezonu u Premijer ligi BiH okončala na šestoj poziciji, a Dujaković je bio jedan od najboljih pojedinaca ove momčadi, za koju je na 33 nastupa upisao četiri asistencije i gol.

“Sjajna sezona iza mene. Možda su ta tri izgubljena finala malo bacila mrlju na sve, ali ipak velika stvar je da smo drugu godinu zaredom u Ligi za prvaka i da smo igrali finale Kupa BiH. Na kraju smo ipak posustali”.

Kaže da njegove partije nisu prošle nezapaženo, ali da za sad ostaje u Krupi.

“Za sad sam u Krupi. Fokusiran sam na Krupu, a partije nisu prošle nezapaženo, tako da ponuda ima. Ne razmišljam ipak puno o tome. Fokus je trenutni klub i što bolje partije”, kaže za kraj Dujaković.

(BIH.ba)