Ofanzivni vezni Slobode, Edis Smajić, sa svega 18 godina debitovao je za U21 selekciju Bosne i Hercegovine.

Dobio je priliku u posljednjih desetak minuta prijateljskog susreta protiv Albanije (U21 BiH slavila s 0:2) i pokazao da se na njega ozbiljno može računati u nastavku kvalifikacija.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

“Očekivao sam veću minutažu, ali nema veze. Na selektoru je koliko će ko igrati. Ja sam zadovoljan svojim nastupom, dao sam sto posto od sebe. Napravio sam prevagu, ušao sam i odmah smo stvorili nekoliko stopostotnih prilika i dali gol”, rekao je Smajić za BIH.ba.

Očekuje šansu i u narednom periodu.

“Pošto više nemam pravo nastupa za U19 selekciju, nastavit ću raditi još jače i da opet zaslužim poziv u U21 tim”.

Sloboda je uspjela izboriti opstanak, a Smajić je bio jedan od njenih ponajboljih igrača u protekloj sezoni. Odigrao je ukupno 31 meč i postigao sedam golova.

“Nisam očekivao tako veliku šansu. Opravdao sam povjerenje trenera Slavka Petrovića, tako da sam prezadovoljan odigranom sezonom. Nadam se da ću biti još bolji naredne sezone ako ostanem ovdje, jer imam ugovor sa Slobodom”.

Kaže kako će cilj Slobode u narednoj sezoni biti plasman među prvih pet.

“Očekuje se sad remont ekipe. Neki će otići, novi igrači će doći. Vidjet ćemo na pripremama kako će se to sve posložiti. Trebamo se uigrati i napasti prvih pet na tabeli, pa čak probati izboriti i Evropu. Nadam se tome”, kaže za kraj Smajić.

(BIH.ba)