Manchester City je poraz Liverpoola od Chelsea iskoristio na najbolji mogući način i pobjedom nad Crystal Palaceom povećao sebi šanse za osvajanje Premiershipa.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu Citya nad ekipom Crystal Palacea bio naš reprezentativac Edin Džeko koji je i postigao gol za vodstvo od 0:1 u 4. minuti susreta.

 – Na kraju bi mogla odlučiti gol razlika. Nije važno kako, ali moramo uraditi sve kako bi osvojili engleski Premiership. Takva je liga, sve se može promijeniti u jednoj utakmici. To se i desilo. Chelsea je slavio protiv Liverpoola, iako u srijedu imaju veliku utakmicu u Ligi prvaka. Bilo je važno da obavimo posao protiv Palacea i mi smo to i uradili. Kada igrate u gostima svaka utakmica je teška i odlično je postići rani pogodak. Mi smo to uradili i odigrali smo dobru utakmicu. Oni nisu imali ni pravu priliku za pogodak. – kaže Edin Džeko.

– Sretan sam zbog pobjeda ekipe, vratili smo se na pobjednički put i sada je najvažnije pobijediti u preostale tri utakmice, kazao je Džeko i dodao: Znali smo rezultat sa Anfielda i bili smo motivisani od prve minute. Igrali smo pod malim pritiskom, ali napadačka igra donijela nam je rezultat. – istakao je naš reprezentativac.

(Reprezentacija.ba)