Mladi bh. reprezentativac Marijan Ćavar je u januaru ove godine iz mostarskog Zrinjskog prešao u redove Eintrachta iz Frankfurta, koji je osvojio Kup Njemačke savladavši u finalu favorizirani Bayern.

Ćavar je kazao da se nije nadao transferu u ovaj njemački klub.

“Na početku godine ostvario sam transfer u Eintracht. Iskreno nisam se nadao da će to uspjeti, ali otišao sam tamo i mogu biti zadovoljan sa ovim što sam postigao. Dalje je na meni da se pokušam izboriti za mjesto u ekipi”, riječi su Ćavara za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BIH.

U21 BiH se trenutno nalazi u Međugorju, gdje se priprema za prijateljski susret protiv Albanije (28. maja u Elbasanu), a Marijan vjeruje da on i njegovi saigrači mogu odigrati kvalitetno do kraja kvalifikacija i izboriti nastup na EP.

“Ta pobjeda protiv Portugala nam je mnogo značila. Poslije toga, uspjeli smo savladali Vels dva puta. Imamo još zadnji period da odradimo kako treba. Ako mi budemo pravi, mislim da možemo izboriti EP. Što se tiče priprema za prijateljski meč sa Albanijom, dosta je novih momaka. Dobro je za selektora što ima mlađih igrača, koji su tu za budućnost. Atmosfera je dobra, obavili smo jutros jedan treinnga, imamo još jedan večernji i nadamo se pobjedi protiv Albanije”, istakao je mladi bh. reprezentativac.

(BIH.ba)