U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine jutros SU otputovali u Elbasan gdje će u ponedjeljak odigrati prijateljski meč sa Albanijom.

Selektor naše mlade selekcije je istakao kako će ta utakmica biti odlična privjera da se provjere neki igrači, kako oni koji su manje igrali, tako i oni novopozvani.

“Ovo je jedan nezgodan termin, s obzirom da klubovi, pogotovo iz inostranstva, nisu u obavezi da puštaju igrače, tako da imamo nekih otkaza tipa Šerbečića, Mustedanagića. Imamo i igrače koji su pozvani za A selekciju”, rekao je Marinović i nastavio:

“U ovoj utakmici će priliku dobiti igrači koji su bili tu u našem kadru, ali nisu mnogo igrali u kvalifikacijama. Imamo tu i nekoliko novih igrača. Želimo da proširimo konkurenciju i vidimo na koga sve možemo računati, jer ima dosta do septembra i početka kvalifikacija. Dosta igrača je otišlo u inostranstvo, tako da ćemo vidjeti kako će se oni izboriti sa svojim statusom”.

Dotakao se i novih imena.

“Od novih imena tu je Šabanović iz Sarajeva, Vego iz GOŠK-a, Eskić iz Napredak Kruševca, Smajić iz Slobode i to je otprilike to. Tu utakmicu u Albaniji ćemo odigrati s jednom kombinovanom ekipom. Radeljić ima problema s papirima, a ne znamo ni da li će Menalo moći igrati”.

Smatra da smo do sada u kvalifikacijama pružili maksimum, ali nije siguran hoće li ti biti dovoljno za plasman na EP.

“Naša grupa je izuzetno teška. Na kraju imamo tri teške utakmice. Mi se nadamo, a ono što je bitno je da smo uspjeli napraviti neki rezultat koji je u ovom momentu maksimalan. Igrači imaju priliku da urade i pokažu nešto više. Znamo da prvo mjesto vodi direktno na EP, dok se drugi putnik odlučuje na osnovu osvojenih bodova. Izvjesno je u nekom slučaju da iako budemo drugo da ne odemo u baraž”.

Marinović dodaje kako je cilj da što više igrača ode u A selekciju.

“Oni su svojim igrama zaslužili poziv u A reprezentaciju. Polako dolazi smjena generacija, imamo neki rezultat i potencijala. Na njima je da to opravdaju. Sigurno da je dobra stvar da što više igrača igra i za A selekciju. Utakmice u Americi su pokazale da oni imaju kvalitet, tako da sigurno s optimizmom možemo gledati u budućnost. Osnovni cilj bi trebao biti da što više igrača ode u A selekciju”.

(BIH.ba)