Bh. reprezentativac Ervin Zukanović obratio se danas pristunim novinarima uoči treninga A selekcije BiH u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Zukanović je na samom početku prokomentarisao prethodna dva prijateljska duela sa Bugarskom i Sengalom.

“U Bugarskoj nismo imali dobre uvjete za trening, ali smo meč odradili na najbolji mogući način i pobijedili. Senegalce nismo savladali, međutim pokazali smo dobru igru i to je pravi put da sve ide u pozitivnom smjeru”, rekao je Ervin i osvrnuo se na naredne utakmice protiv Crne Gore i Južne Koreje:

“Svaka pobjeda je važna. Pogotovo sa psihološkgo aspekta, pa ćemo tako ući i u mečeve sa Crnogorcima i Južnom Korejom. Ozbiljno ćemo shvatiti protivnike, bez obzira što smo završili sezone u klubovima.”

Protiv Crne Gore u Zenici će se od reprezentativnog dresa oprostiti Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević, a Zukanović smatra da će se osjetiti njihov odlazak.

“To je normalno u fudbalu. Svi počinju i završe karijeru. Dolaze neki novi momci, koji će se pokušati nametnuti selektoru i zamijeniti ove što su otišli. Sigurno je da su oni ostavili dubok trag u reprezentaciji i da će se osjetiti njihov odlazak, ali takav je fudbal”, istakao je Ervin.

(BIH.ba)