Kako se približava Mundijal u Brazilu, forma većine bh. reprezentativaca je u usponu. Čak četiri naša reprezentativca proglašena su za igrača susreta u vikendu iza nas.

Miralem Pjanić odigrao je u petak fantastičan susret  za ekipu Rome i ponovo pokazao  da je fudbalski majstor. U trijumfu Rome protiv Milana od 2:0, Pjanić je postigao fenomenalan gol za vodstvo Rimljana. Nanizao je nekoliko igrača Milana i rutinski pospremio loptu u mrežu Abbiatija.

Pjanić je zasluženo proglašen za igrača susreta, a ove sezone u italijanskoj Seriji A odigrao je 33 susreta,  postigao 6 golova i ubilježio isto toliko asistencija.

Bayer Leverkusen našeg Emira Spahića odigrao je 2:2 protiv Borussije iz Dortmunda u susretu 32. kola njemačke Bundeslige.

Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić izabran je za igrača utakmice.  Spahić je ove sezone u Bundesligi odigrao 25 susreta, postigao dva gola te jednom asistirao. Dva kola prije kraja, Bayer se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u doigravanje za Ligu prvaka.

Lazio je slavio sa sigurnih 2:0 na gostovanju kod Livorna, a najbolji na terenu je bio naš reprezentativac Senad Lulić. Lulić u posljednje vrijeme igra izvrsno, a kod vodećeg gola Lazija sjajno je asistirao Mauriju.

Lulić je ove sezone u Seriji A odigrao 28 susreta, postigao 6 golova te dva puta asistirao.

Edin Džeko je četvrti naš reprezentativac koji je ovog vikenda proglašen za igrača susreta. City je sa 2:0 savladao na gostujućem terenu Crstal Palace, a vodeći gol djelo je našeg Edin Džeke.

Džeko je glavom pogodio za vodstvo Citya nakon asistencije Tourea. Džeko je proglašen za igrača susreta, a u 28 odigranih susreta u engleskom Premiershipu postigao je 12 golova te ubilježio sedam asistencija.

Manchester City do kraja prvenstva ima još tri utakmice, a u slučaju tri pobjede najvjerovatnije će osvojiti titulu prvaka Engleske.

(Reprezentacija.ba)