U press salonu “Svetozar Vujović” u prostorijama FK Sarajevo danas je održana press konferencija uoči sutrašnjeg derbija protiv FK Željezničar na Stadionu “Grbavica”.

Šef stručnog štaba bordo kluba Husref Musemić najavio je utakmicu.

“Neki mediji već pišu da derbi nema važnosti. Derbi uvijek ima svoju draž, želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu i sa pobjedom možemo biti treći. Dosta puta sam rekao, želimo ostati tu gdje jesmo, a sad koliko ćemo uspjeti vidjet ćemo. Što se tiče igračkog kadra, ako ne budem morao mijenjati, onda će biti isti sastav kao protiv Zrinjskog. Ne znam u kojem će sastavu oni igrati. Ramović je jedno vrijeme bio povrijeđen, sada se vratio, a on je igrač koji je poželio da igra i on je možda najopasniji uz Zakarića. Na nama je veći pritisak i sa pobjedom sigurno obezbjeđujemo treću poziciju. Želimo odigrati dobru utakmicu, igrači su rasterećeniji i možemo očekivati dosta šansi i golova”, rekao je Musemić, dodavši:

“Ovdje je uvijek turbulentno, počevši od klime. Jednostavno, tako treba, veliki klubovi to moraju imati. Čim nemate rezultat odmah se nezadovoljstvo javlja i to je cijena igranja u Sarajevu i Željezničaru. Ko hoće da radi u ta dva kluba, on mora biti spreman za to. U moje vrijeme jako puno igrača je dolazilo iz nižih rangova koji su bili kvalitetni. Naša liga nije više kvalitetna kao prije, jako puno igrača je dolazilo iz republičke lige, druge lige… Ovdje ima talenata, sad je stvar ko ga može otkriti i pronaći. Sistem takmičenja? Generalno ne mogu reći da li je ovo pravi sistem takmičenja, nešto se mora promijeniti, da li će opet doći do promjene, ne znam. Ove godine kao i svake godine bilo je više priča nego stvari koje mogu biti pod lupom. Jednostavno, kladioničari ako padnu na kladionici kažu da je namješteno”.

“Oni koji budu gledali utakmicu moći će da vide nešto. Prošlu utakmicu smo odigrali kvalitetno, nismo pobijedili, ali to je fudbal. Željezničar je izgubio titulu dvije godine uzastopno i to je sport. Niko ništa ne može predvidjeti i to je draž. Sigurno da ćemo se potruditi da odigramo kvalitetno, za šta će to biti dovoljno, ne znam. Prošlu smo na Grbavici igrali u uslovima kakvim smo igrali, tako je trebalo da bude. Pozvao bih navijače kao što ih pozivam svaku utakmicu, ali to nije do mene. Postoje pritisci, ali igrači koji igraju u Sarajevu moraju da budu spremni na taj pritisak”, zaključio je Musemić.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu s početkom u 17 sati uz direktan prijenos na MOJA TV.

(BIH.ba)