Kontrolna utakmica između kandidatkinja za A reprezentaciju iz Premijer ženske lige BiH i U19 selekcije odigrana je danas u Trening centru FS BiH u Zenici i završena je neriješenim rezultatom 2:2.

Juniorke do prednosti dolaze u 10. minuti. Ines Ruzić je ušla u protivnički kazneni prostor po desnoj strani i pogodila suprotni ugao gola Elme Kundić za 0:1.

Tri minute poslije prednost je udvostručena. Sofija Krajšumović je prošla po lijevoj strani, odigrala povratnu loptu za Sarah Spahić koja je precizna sa desetak metara.

Dobru priliku seniorke su propustile u 37. minuti. Esmeralda Mujkić je prošla po lijevoj strani i proslijedila loptu do Marine Lukić koja neometana sa penala šutira u golmanicu Nikolinu Todorić.

U finišu prvog poluvremena Krajšumović je još jednom pretrčala protivničke odbrambene igračice, ali je njen šut sa ivice šesnaesterca zaustavila Kundić.

Igračice iz PŽL su smanjile prednost juniorki u 56. minuti Ulmija Lužić je centrirala sa lijeve strane, a Nikolina Vujadin je glavom loptu prebacila ka Esmeraldi Mujkić koja postiže pogodak.

Krajšumović je svoju brzinu iskoristila i u 65. minuti kada je zaobišla i istrčalu golmanicu Ednu Mašić, ali nije bila precizna sa distance.

Kapitenka seniorske ekipe Valentina Šakotić je u 87. minuti izvela korner, a najviša u skoku je bila Branka Bagarić čiji pokušaj glavom Iman Šljivo odbija u polje. U nastavku akcije iz povoljne pozicije u kaznenom prostoru ni Mujkić nije bila precizna.

Marina Lukić je izjednačila rezultat u 90. minuti odličnim udarcem sa preko dvadeset metara sa desne strane. U sudijskoj nadoknadi nije bilo prilika i ostalo je 2:2.

(BIH.ba)