Pomoćni trener našeg kluba Muhamed Džakmić najavio je predstojeći derbi protiv Željezničara.

Džakmić je u toku svoje igračke karijere nosio kapitensku traku Bordo kluba, te je odigrao nekoliko utakmica protiv gradskog rivala.

“Nalazimo se na trećem mjestu i želimo tu da ostanemo. Dat ćemo sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu. Cilj nam je da pobjedom završimo sezonu. Nadam se da ćemo uspjeti u tome”, rekao je Džakmić za zvaničnu stranicu FK Sarajevo, dodavši:

“Očekujem jednu dobru utakmicu u kojoj će publika imati i nešto da vidi. Rezultatski derbi nema pritisak niti za jedan tim. Izvjesno je da ćemo gledati jednu otvorenu utakmicu”

Naš trener, prenio je kako teku pripreme za samu utakmicu. “Mogu reći da je situacija na treninzima dosta dobra. Atmosfera je na visokom nivou obzirom na posljednje dobre rezultate koje smo napravili. Pripreme teku po planu. Što se tiče igračkog kadra, Crepulja će propustit derbi. Kao što je poznato, on je povrijedio koljeno i mora pauzirati. Svi ostali igrači su u treningu i konkurišu za utakmicu”, zaključio je Džakmić.

Bordo klub gostovat će Željezničaru u subotu, 19. maja, a utakmica počinje u 17 sati uz direktan TV prijenos na MOJA TV.

(BIH.ba)