U sklopu 10. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo gostovat će na Grbavici. Utakmica protiv Željezničara na rasporedu je u subotu, 19. maja 2018. godine sa početkom u 17 sati, javja zvanična stranica FK Sarajevo.

Ulaznice za nadolazeći sarajevski derbi od popodnevnih sati današnjeg dana (17.5.2018) nalaze se u prodaji. Naši navijači svoje ulaznice mogu kupiti uz pokaz lične karte, u skladu sa uputama PU Novo Sarajevo, u Bordo Fan Shop-u, ul. Maršala Tita 38/b. Ulaznice se mogu kupiti danas i sutra do 20 sati, te na dan utakmice (subota – 19.5.2018.) do 15 sati.

Za navijače Bordo kluba cijena ulaznice iznosi 10 KM, te je za gostujući dio tribine “Sjever” stadiona Grbavice štampano 1560 ulaznica. Na dan utakmice neće biti moguće kupiti ulaznice za gostujući sektor na stadionu Grbavica.

Obzirom da nije najavljen organizovan dolazak naših navijača, organitori su preduzeli dodatne mjere sigurnosti i navijačima Sarajeva se preporučuje da stadionu pristupe isključivo iz pravca mosta “Suada Dilberović” Zvorničkom ulicom.

Iz PU Novo Sarajevo apelovali su na gledaoce da se pridržavaju sigurnosnih smjernica, te da blagovremeno kupe svoju ulaznicu i pristignu na stadion

(BIH.ba)