SFK 2000 Sarajevo takmičarsku sezonu 2017/18 završit će sa osvojenom duplom krunom. Bordo fudbalerske su prethodno osvojile i prvenstvo Bosne i Hercegovine, a jučer su u finalu Kupa savladale Iskru rezultatom 3:0.

Svoje utiske nakon susreta prenijela nam je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

“Naravno, sretna sam. Takmičenje Kupa BiH je naš drugi cilj u ovoj sezoni. Uspjeli smo isti da ostvarimo i u jednoj dobroj utakmici finala doći do pobjede. Ovo je za nas petnaesti trofej osvajačica Kupa BiH i nastavile smo sa jednim uspješnim nizom. Pred početak svake sezone postavimo sebi realne ciljeve i što se tiče tekuće sezone iste smo ostvarili. Drago mi je naročito zbog mojih igračica, koje mnogo rade i to se na kraju isplati”, rekla je Hurem.

Ova takmičarska sezona specifična je za SFK 2000 Sarajevo obzirom da veliki broj mladih igračica redovno dobiva priliku na terenu.

“Prošlo ljeto nismo uspunili očekivanja u Ligi šampiona, jer smo mi navikle da igramo mnogo bolje. Ipak, odlazak ključnih igračica je stvorio jednu prazninu u ekipi i mi smo nastojale da iskoristimo ovu sedmicu kako bi upravo mlade igračice gurnuli u prvi plan. Čitavu godinu sam insistirala na tome da igraju, da rade vrijedno i mogu reći da su dobile potrebno samopouzdanje. Raduje me što je ovaj sastav najefikasniji, uspjeli smo što se tiče postignutih golova premašiti i ranije sezone. Ekipa svojim igrama pokazuje da smo na dobrom putu”, dodaje Hurem.

SFK 2000 Sarajevo se okreće predstojećem učešću u UEFA Ligi prvaka za žene. Naš kolektiv je pokrenuo sve potrebne aktivnosti kako bi i ove godine dobili domaćinstvo za odigravanje kvalifikacionog turnira.

“Domaćinstvo za nas donosi mnogo toga i pokrenuli smo sve potrebne aktivnosti kako bi i ove godine doveli UEFA Ligu prvaka za žene u naš grad. Popularizacija sporta za grad i državu je jako bitna, te smatram da je upravo UEFA Liga prvaka napravila jedan veliki doprinos kada je u pitanju popularnost ženskog fudbala u BiH. Pored toga, naravno, domaćinstvo nam donosi i finansijsku stabilnost, jer je mnogo drugačije kada igrate u svom gradu i kada ne trebate voditi brigu o prevozu, smještaju u nekoj drugoj državi. Iskreno se nadam da ćemo ponovo dobiti povjerenje UEFAe. Svake godine je teško dobiti domaćinstvo, ali smo ipak u tim teškim uslovima već pet-šest godina bili domaćini turnira i nadam se da će tako biti i ove godine”, zaključila je Hurem.

(BIH.ba)