Današnjom pobjedom Chelsea nad liderom Premiershipa Liverpoolom, Manchester Cityu, koji je danas gostovao Crystal Palaceu znatno su porasle šanse za osvajanjem titule. City do kraja sezone odlučuje o svojoj sudbini, pobjede li tri predstojeće utakmice, sigurni su prvaci Engleske. Ni danas nisu imali pravo na kiks, pa golovi Edina Džeke i Yaya Tourea za pobjedu Citya imaju dodatnu vrijednost i težinu.

Već u četvrtoj minuti poveli su gosti preko Edina Džeke. Naš napadač dva puta signalizira rukom Yaya Toureu da mu nabaci loptu, no to ovaj reprezentativac Obale Slonovače čini tek iz drugog pokušaja, nakon čega Edin Džeko u skoku nadvisuje svoje čuvare i pogađa za 0:1.

Manchester City nastavlja sa ofanzivom, a njihov danas najbolji pojedinac Yaya Toure, nakon sjajne akcije u kojoj su osim njega učestvovali Džeko i Nasri, sam izlazi pred protivničkog golmana i rutinski ga matira za 0:2 dvije minute prije kraja poluvremena.

Gostujući tim do kraja utakmice nije dao šansu protivnicima da im ugroze vodstvo, a kako i bi, kada su svi igrači, a među njima i naš Edin Džeko na terenu bili izuzetno angažovani, pa smo ih vidjeli često i na pozicijama koje im nisu zadate početnom taktičkom postavkom, tako da smo našeg "Dijamanta" cijelu utakmicu mogli vidjeti kako vrlo agilno i uz puno trčanja igra i na krilu i na beku i u veznom redu…

Džeko je na terenu proveo 88 minuta igre nakon čega ga mijenja Negredo.

City do kraja sezone ima tri utakmice. Zahvaljujući boljoj gol razlici nad Liverpoolom, ukoliko na domaćem terenu savladaju Aston Villu i West Ham United, a pobjede i na teškom gostovanju Evertonu, Manchester City ponovo će, drugi put u tri godine, postati prvakom Engleske.


Crystal Palace 0-2 Manchester City Highlight 27… by ifihighlights