Nakon ubjedljivog poraza u derbiju od Sarajeva (1:4), trener aktuelnog prvaka Zrinjskog Blaž Šlišković bio je razočaran pristupom pojedinih igrača, koji su prema njegovim riječima “osramotili klupski dres”.

“Odmorili smo neke igrače. Nisam zadovoljan odnosom pojedinih igrača prema dresu i grbu koji nosi, to sam im rekao na poluvremenu. Ne može se ovako ponašati, bez obzira što utakmica nije od tolikog značaja, ali sramotiti dres i igrati na onakav način kao u prvih 45 minuta ne priliči nogometašima Zrinjskog. Ono što nas je krasilo u čitavom prvenstvu bili su karakter, volja i želja, koja je danas potpuno izostala. Mislim da smo još na kraju krajeva i dobro prošli”, rekao je Slišković, a potom se dotakao narednog susreta sa Krupom.

“Bez obzira što je izgubila finale Kupa BiH, Krupa je kvalitetna ekipa i u Mostar će doći rasterećena. Sigurno je da će njihov trener Starčević dati priliku mlađim igračima, koji će se htjeti dokazati i takve utakmice su najopasnije. Ali, vjerujem da imamo motiva da ipak tu zadnju utakmicu riješimo u našu korist, kako bi ta proslava titule bila upotpunjena”.