U nedjelju,13.05.2018. godine u velikoj dvorani SKPC MEJDAN,Tuzla,održat će se II MINI BASKET FESTIVAL TUZLA 2018,a pomenutoj manifestaciji prisustvovat će preko 400 djevojčica i dječaka,članova tuzlanskih košarkaških klubova i škola košarke.

Mini basket festival se održava kao kruna druge sezone ARDU SPORT MINI BASKET LIGE,u kojoj učestvuje 8 košarkaških klubova sa područja općine Tuzla.

Tokom II MINI BASKET FESTIVALA TUZLA 2018. ,očekuju se brojni gosti iz svijeta košarke i sporta,a specijalni gost je proslavljena BiH košarkašica, Razija Mujanović,koja će otvoriti Mini basket festival i tokom cijelog dana družiti se sa učesnicima pomenute manifestacije.

Tokom Mini basket festivala odigrat će se i utakmica najmladjih članova Specijalne Olimpijade BiH i predstavnika tuzlanskih košarkaških klubova u sklopu projekta inkluzivne košarke.

Partneri II MINI BASKET FESTIVALA TUZLA 2018 su ARDU SPORT,companija za proizvodnju sportske opreme iz Užica,koja će svim učesnicima dodijeliti prigodne medalje,a klubovima pehare,kao i Specijalna Olimpijada BiH,koja je za sve učesnike festivala obezbjedila majce sa logom Mini basket festivala i Specijalne Olimpijade.

Svečano otvaranje je predvidjelo u nedjelju u 9,45 sati,a program utakmica počinje u 10,00 sati i traje sve do 17,00 sati.

Vrijedi istaći i općinu Tuzla,koja je prepoznala vrijednost ovog projekta,ustupivši veliku dvoranu SKPC MEJDAN potpuno besplatno.

(BIH.ba)K