Robert Prosinečki počeo je slati pozive za prijateljske utakmice koje BiH igra protiv Crne Gore 28. maja i Južne Koreje 1. marta.

Za sada je poznato kako je poziv dobio fudbaler FK Željezničar Goran Zakarić koji je dio reprezentacije od dolaska Prosinečkog na kormilo BiH.

Selektor je najavio kako će za ove utakmice biti pozvana većina igrača koja je igrala protiv Bugarske i Senegala u martu, da će im se priključiti nekoliko novih imena – najviše igrača iz U21 BiH koji će u tom periodu biti slobodni.

U sastavu će protiv Crne Gore biti i Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević koji će se na tom meču ceremonijalno oprostiti od nastupa za reprezentaciju BiH.

Spisak iz marta za Bugarsku i Senegal:

Golmani: Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski), Jasmin Burić (Lech Poznan)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Ervin Zukanović (Genoa), Jozo Šimunović (Celtic), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Miralem Pjanić (Juventus), Haris Medunjanin (Philadelphia Union), Edin Višća (Basaksehir), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Deni Milošević (Konyaspor), Elvis Sarić (Sarajevo), Gojko Cimirot (Standard Liege), Goran Zakarić (Željezničar)

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Grasshopper), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Mattersburg).

(BIH.ba)