Igrač Union Berlina Stefan Rankić jedan je od 20 igrača koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Evropskom kadetskom prvenstvu u Engleskoj.

Talentovani defanzivac je ponosan što je dio nacionalne selekcije.

“Velika je stvar dobiti uopšte poziv u reprezentaciju. Sve ove godine truda i rada su se isplatile i nagrada je biti dio državne selekcije, a kada još učestvujete na velikom takmičenju, tek to je nešto posebno. Došli smo ovdje da se suprotstavimo svima najbolje što možemo. U prvom meču smo bili uspješni i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Bit će teško, ali tako mora jer samo najbolji mogu biti dio Evropskog prvenstva”.

Rankić je prokomentarisao i jučerašnji trijumf nad Danskom.

“Nije bilo lako, naročito u prvom poluvremenu kada smo dozvolili protivniku da nametne svoj ritam. Na pauzi smo donijeli neke odluke, da krenemo jače u nastavku. Izašli smo na teren odlučni i sa željom da pobijedimo i otvorimo sebi vrata četvrtfinala. Uspjeli smo preskočiti prvu prepreku, ali još je posla pred nama. Moramo zadržati ozbiljnost i u nastavku Eura”.

Stefan cijeni selekciju sa kojom će se bh. tim sastati za dva dana.

“Belgija je vjerovatno i najkvalitetnija ekipa u našoj grupi. Oni sigurno imaju veliki motiv kao i mi. Niko nije došao na Evropsko prvenstvo na izlet. Bit će teže nego protiv Danske, ali i mi ćemo biti još spremniji. Ne treba sumnjati u naš kvalitet i pokušat ćemo i Belgiji da se suprotstavimo na pravi način”.

(BIH.ba)