U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je uspješno počela takmičenje na Evropkom prvenstvu pobjedivši jučer selekciju Danske sa 3:2.

Prema mišljenju struke cijeli tim je pružio maksimum, a istakao se i kapiten Ajdin Hasić koji je asistirao dva gola, te je učestvovao u akciji kod prvog.

“Zaista smo dali sve od sebe protiv Danske. Ne bismo pobijedili da nismo imali pravi pristup kada je bilo najteže. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, moramo to priznati. Branili smo se, možda smo igrali i sa previše respekta prema protivniku. Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo prema naprijed i to je rezultiralo sa tri pogotka u mreži Danaca”, kaže Hasić o jučerašnjem susretu, a prokomentarisao je i sljedećeg protivnika.

“Gledali smo i drugi meč iz naše grupe koji je odigran juče. Belgija ima dobar napad, ali golman i odbrana im se nisu baš najbolje pokazali protiv Republike Irske. Iako nije primio pogodak, golman je u tri navrata bio veoma nesiguran. Mi ćemo ponovo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti da li je to dovoljno”.

Ajdin Hasić je oduševljen što je učesnik Evropskog prvenstva.

“Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri, a to važi i za moje saigrače. To se jednostavno ne može riječima opisati, to mora da se doživi”.

(BIH.ba)