Remijem 2:2 u derbiju sedmog kola Lige prvaka na gostovanju kod Željezničara, Zrinjski je došao na korak od novog naslova prvaka, trećeg u nizu.

Tim iz Mostara je zadržao prednost od tri boda tri kola prije kraja, a njegov trener Blaž Slišković smatra da unatoč svemu još ništa nije gotovo.

“Moj dojam je da je Željezničar iz jedne kvalitetne akcije u drugom poluvremenu zabio gol. Imali smo ideju da u drugom dijelu idemo po sva tri boda, tako smo i nastavili igrati i to se na kraju krajeva i isplatilo. Momci su zaslužili ovaj bod iako smo, ruku na srce, u zadnjih nekoliko minuta imali dvije kolosalne prilike da odnesemo sva tri boda. Ali, kada se sve pogleda, uzimajući u obzir kvalitet i želju Željezničara, mislim da je bod najrealniji”, rekao je Slišković i dodao:

“Ništa nije gotovo. Tri su kola, devet bodova u igri. Iznenađenje su moguća. Sastajemo se sada sa Širokom Brijegom koji ima aspiraciju da završi na trećem mjestu, baš kao i Sarajevo. Imamo i domaći meč sa Krupom. Idemo od utakmice do utakmice”.

(BIH.ba)