Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su na stadionu FK Mladost u Doboj Kaknju remizirali 0:0 sa vršnjacima iz Makedonije u drugoj prijateljskoj utakmici.

Već u 7. minuti dobru priliku je imao Alen Dejanović kada je ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa desne strane šutirao u golmana Davida Denkovskog. Dvije minute poslije Armin Imamović prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na ivicu šesnaesterca odakle Đani Salčin šutira u makedonskog golmana.

Najbolju priliku BiH je imala u 31. minuti. Stefan Naumceski u svom šesnaestercu prekršajem zaustavlja Ahmeda Hasanovića i dosuđen je penal za bh. tim. Imamović je preuzeo odgovornost, ali sa 11 metara loptu šalje pored gola.

Imamović je imao dobar pokušaj sa dvadesetak metara u 38. minuti, a lopta ovaj put odlazi iznad prečke.

Gosti su prvu šansu imali u 40. minuti. Mario Naumoski je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku je bio Emir Skenderi koji pogađa prečku. David Toševski je u 43. minuti pokušao sa peterca, ali je Matej Perković na golu bh. tima dobro intervenisao.

U 48. minuti makedonski reprezentativac Ensar Ljuma je zbog simuliranja u kaznenom prostoru dobio drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu nije bilo većih prilika i ostalo je 0:0.

Pomoćni trener bh. junora Saša Krupljanin je nakon utakmice izjavio kako je remi realan ishod današnjeg susreta.

“Iskoristili smo ovo okupljanje da provjerimo uglavnom igrače iz Premijer lige i možemo reći da su kvalitetno odgovorili zadatku. Danas smo u prvih pola sata igre stvorili nekoliko prilika koje smo trebali realizovati. Kasnije je i protivnik prijetio i remi je realan ishod ovog susreta”.

Prvi meč koji je odigran prije dva dana u Vogošći BiH je riješila rezultatom 1:0 u svoju korist.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 0:0 (0:0)

Stadion: “FK Mladost”, Doboj Kakanj.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Mirza Doglod, Mirza Demir.

Četvrti sudija: Samir Kapo.

Žuti kartoni: Naumceski, Ljuma (Makedonija).

Crveni karton: Ljuma (Makedonija, 48’).

Bosna i Hercegovina: Matej Perković (60. Jasmin Kršić), Eldar Šehić, Enio Zilić, Alen Nuhanović (60. Rado Radić), Marko Brkić (68. Igor Savić), Ahmed Hasanović (46. Mateo Božić), Đani Salčin, Eldin Omerović (68. Haris Kotarević), Alen Dejanović (46. Sergej Dojčinović), Armin Imamović (87. Berin Alić), Dino Samuel Kurbegović.

Makedonija: David Denkovski, Borjan Panovski (83. Jeton Šahini), Stefan Naumceski, Kristijan Dodevski (73. Antonio Božinovski), Stefan Koleski (73. Besnik Ferati), Ensar Ljuma, Emir Skenderi (46. Filip Stojanoski), Tomče Grozdanovski, Besir Ramadani (83. Marko Stojčevski), Mario Naumoski (80. Jovica Radevski), David Toševski.

(BIH.ba)