Arsenal će večeras u Londonu u okviru prve utakmice polufinala Europa lige ugostiti Atletico iz Madrida.

Trener Arsenala, Arsene Wengere, koji će na kraju sezone napustiti ovu momčad, kazao je njegove izabranike očekuje težak susret.

“Rekao bih da je njihova najveća snaga to što nemaju određenu slabost. Ekipa su koja u svakom trenutku može iskoristiti loš momenat protivnika. Kada prvi meč igrate na svom terenu, onda ste u psihološki težoj situaciji, jer znate da morate postići gol, a svaki pogodak koji primite je veliki hendikep. Ipak, želim večeras da pobijedim, da nastavim raditi ono što radim cijeli život, a to je da pokušam dobiti svaku sljedeću utakmicu”, istakao je Wenger na press konferenciji.

S obzirom da će po završetku tekuće sezone otići iz Arsenala, osvajanje Europa lige bio bi veliki uspjeh za francuskog stručnjaka.

“Bio bih presretan kada bih na kraju osvojio Europa ligu. Ali moramo pokazati kvalitet na terenu. Igramo protiv snažne ekipe, najteže u takmičenju. Kada ste u polufinalu, ne treba vam dodatni motiv. Moramo ostvariti pozitivan rezultat uoči revanša. Nadamo se da ćemo na kraju izboriti plasman u finale”, riječi su Wengera.

(BIH.ba)