Nogometaši Radnika u šestom kolu Lige za prvaka BiH u subotu dočekuju aktuelnog prvaka i lidera na tabeli, mostarski Zrinjski.

Trener Radnika Mladen Žižović gostima je pripisao ulogu favorita, s obzirom na to da je Mostarcima potrebna pobjeda da bi zadržali lidersku poziciju. No, upravo u tome Žižović vidi šansu svoje ekipe koja će pokušati da iskoristi greške Zrinjskog i dođe do pozitivnog rezultata.

“Očekujem dobru predstavu, dva dobra protivnika, u kojoj Zrinjski mora doći do pobjede kako bi se održao na prvom mjestu. Mi ćemo u tom njihovom “moranju” pokušati da dođemo do naše igre, pa nam se ostavlja mogućnost da iskoristimo njihove eventualne greške koje budu pravili”, rekao je Žižović.

Trener Radnika u ovoj utakmici neće moći da računa na Hodžurdu i Merajića koji su van stroja, dok su ostali igrači na raspolaganju.

Prošli susret Radnika i Zrinjskog odigran je u Mostaru, kada su ekipe podijelile bodove (1:1). Naredni okršaj igra se na Gradskom stadionu u subotu od 16 i 30 časova, prenosi se na zvaničnoj internet stranici FK Radnik.

(BIH.ba)