Po završetku današnje sjednice Skupštine Fudbalskog saveza BiH, koja je održana u hotelu “Terme” na Ilidži, predstavnicima medija se obratio generalni sekretar krovne kuće bh. fudbala Jasmin Baković.

“Generalno govoreći možemo biti zadovoljni, zato što smo ostvarili one ciljeve koji se odnose i na transparentnost i zakonitost dobrog upravljanja, s druge strane zaštitu igre, integriteta, fair-playa. Isto tako druga načela koja smo imali prilikom rada, a to su načela solidarnosti, jednakosti, dijalog sa svim relevantnim akterima u djelovanja FS”, govori Baković i podcrtava da će jedan od najvažnijih projekata biti onaj “Unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima premijerligaša”.

“Projekat koji je u planu za ovu godinu ‘Unapređenje reflektorske rasvjete na stadionima premijerligaša’ svakako zaslužuje pažnju. Tu imamo i veliku pomoć i FIFA-e. S druge strane, mi nastavljamo projekat renoviranja nove poslovne zgrade, koja će mnogo značiti za FS. Također i tu dugujemo zahvalnost i FIFA-i i UEFA-i, a jedan dio od tih sredstava bit će sigurno namijenjen i za opremanje zgrade nakon što ona bude renovirana”.

Baković ističe kako će FS i dalje aplicirati za fondove FIFA-e i UEFA-e, kako bi izdejstvovali dodatna sredstva za razvoj infrastrukture.

“Podsjetit ću da smo mi prije samo dvije godine također imali jedan projekat koji se odnosio na unapređenje terena na stadionima premijerligaša. Nažalost, implementacija tog projekta je završena kako je završena, nemamo idealne terene, a znamo i sami da je to najveći problem u našoj zemlji. Naravno, mi ćemo aplicirati i dalje za fondove FIFA-e i UEFA-e, kako bi u narednom periodu izdejstvovali neka dodatna sredstva koja bi uložili za razvoj infrastrukture, jer je opšta konstatacija da je infrastruktura gorući problem bh. fudbala”, dodaje Baković.

(BIH.ba)