Redovna sjednica Generalne Skupštine NS/FS BiH održana je danas u hotelu „Terme“ na Ilidži, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Pored delegata, na sjednici Skupštine, bili su prisutni predstavnici UEFA Eva Pasquier i FIFA Oliver Jung, kao i predstavnici entitetskih saveza, te relevantnih organa i tijela NS/FS BiH.

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata na sjednici Skupštine prisutno 58, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka

Gosti iz FIFA i UEFA, Jung i Pasquier su zaželjeli uspješan rad delegatima Skupštine te su naglasili da će UEFA/FIFA i ubuduće pružati punu podršku NS/FS BiH.

Predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić pozdravio je sve prisutne te u uvodnom obraćanju između ostalog je rekao:

“Posebna čast i privilegija je biti na ovom mjestu i obratiti se delegatima koji dolaze iz cijele BiH i čuvari su razvoja fudbala u našoj državi. Prolazili smo kroz težak period, ali smo uspjeli da vratimo jedinstvo koje nam olakšava rad. Stvaramo ambijent za bolje sutra i u dobroj smo poziciji da to i ostvarimo”.

Izvještaj o radu NS/FS BIH podnio je generalni sekretar Jasmin Baković.

“Tokom 2017. godine NS/FS BiH je realizovao mnoge aktivnosti te ostvario značajne rezultate od kojih su najvažniji: plasman U-17 reprezentacije, na EP u Hrvatskoj, te učešće U-19, i U-17 (Ž) u Elitni krug kvalifikacija za EP. Posebno su naglašeni dobri rezultati U-21 selekcije u kvalifikacijama za EP, kao i početak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi sa 12 klubova, kao i U15 lige za dječake. Savez je takođe učestvovao u organizaciji mnogobrojnih događaja, kojima je skrenuo pažnju na probleme u sportu, te na osobe sa različitim problemima u društvu, čime je potvrdio svoje opredjeljenje da bude, ne samo najuspješnija sportska, već i društveno-odgovorna organizacija”.

Nakon prezentacija, delegati Skupštine su usvojili:

a) Izvještaj o radu NS/FSBiH za 2017. godinu,
b) Finansijski izvještaj NS/FS BiH za 2017. godinu,
c) Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2017. godinu.

Generalni sekretar Jasmin Baković je predstavio Plan rada Saveza u 2018. godini, a kao najvažnije segmenti izdvojeni su stvaranje optimalnih uslova za sve reprezentativne selekcije, projekat izgradnje reflektora na bh. stadionima, te renoviranje i adaptacija nove poslovne zgrade NS/FS BiH.

Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je Plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.

Delegati Skupštine su usvojili: Plan rada NS/FS BiH za 2018. godinu i Finansijski plan.

(BIH.ba)