Nakon što je veći dio sezone propustio zbog problema s povredom, bh. napadač u redovima Bristol Cityja Milan Đurić (27) vratio se na teren prije nešto više od mjesec dana i vezao sedam mečeva, na kojima je postigao i dva gola.

Za italijanski TuttoMercatoWeb je govorio o periodu iz sebe, budućim planovima, a dotakao se i kapitena našeg državnog tima Edina Džeke.

“Nakon prvog perioda u kojem sam imao problema s povredama i zdravljem sada sam zadovoljan, za mene je sve ovo sjajno iskustvo. Još uvijek postoji nada da ćemo se plasirati u play-off za ulazak u Premier ligu”, rekao je Đurić, koji smatra da je dolaskom u Bristol City napravio pravi izbor.

“Od kada sam se oporavio igram i sve ide dobro. Odigrao sam sedam utakmica i postigao dva gola. Pokušavam imati neki kontinuitet… Nastupi za državnu reprezentaciju su mi otvorili vrata evropskog tržišta, pa sam dobio priliku doći ovdje u Bristol i nisam razmišljao dva puta. Mislim da sam napravio pravi izbor”.

Đurić je zadovoljan u timu s Ashton Gatea, koji ne namjerava napuštati.

“Dobro mi je u Bristolu. Želio bih odigrati jednu punu sezonu. Po isteku ugovora imam opciju produženja na još jednu godinu. Vidjet ćemo, sve će zavisiti od prilika na tržištu”, kaže Đurić, koji je Džeku uvijek smatrao vrhunskim igračem.

“On je vrhunski igrač. Oduvijek je igrao na vrhunskom nivou, Chelsea bi bio sjajna prilika za njega. Ipak, uvjeren sam da je odbio transfer jer je njegova porodica u Rimu i jer nije želio ostavljati ništa nedovršeno. Njegov ostanak u Romi je dokaz ljubavi prema tom klubu, mislim da neće otići ni ovog ljeta”, dodao je na kraju Đurić.

(BIH.ba)