Definitivnim izostankom Elvira Rahimića sa Svjetskog prvenstva, te lošom formom Adnana Zahirovića u Bochumu, Safet Sušić ostao je sa jednim klasičnim zadnjim veznim igračem u svojoj ekipi, Anelom Hadžićem.

Gledajući sve naše potencijalne reprezentativce, osim Veroljuba Salatića, koji je u fokus domaće publike došao nažalost prekasno da bi do Svjetskog prvenstva u Brazilu dobio mogućnost nastupanja za BiH, kao jedino rješenje za tu poziciju nameće se naš mladi reprezentativac Muhamed Bešić.

Bešić je uvijek bio jedan od najboljih u dresu mlade reprezentacije, a prisjetit ćemo se svoj prvi nacionalni debi imao je kod Safeta Sušića protiv Meksika prije tri godine. Nažalost, prošle je godine iznevjerio povjerenje Safeta Sušića i Vlade Jagodića, te je praktično bio suspendovan iz reprezentacije, no nakon što ga je Vlado Jagodić pozvao ponovo u martu u mladu reprezentaciju, ne bi smo se iznenadili da isto učini i Safet Sušić, te Bešića vrati u "A" selekciju i tako zakrpa spornu poziciju u timu.


Muhamed Bešić u prvom timu 25. kola mađarske lige

On je sa svojim Ferencvarošem jučer slavio protiv Kaposvara rezultatom 1:0, a za svoj tim odigrao je sat vremena, na poziciji desnog beka, nakon čega je napustio igru zbog povrede.

Treba reći da se na ovoj poziciji našao i u idealnom timu lige prošlog kola, te da se može reći kako u Ferencvarošu Bešić uz veliko povjerenje stručnog štaba, stiče prvo pravo profesionalno iskustvo, obzirom da je do dolaska u Mađarsku nastupao samo za mlade sastave Hamburga, gdje je podsjetimo se imao problema u odnosu sa trenerom, te nije mogao napredovati.

Bešićev tim pet kola prije kraja prvenstva je na trećoj poziciji sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Debrecenom, koji istina ima i utakmicu manje.

Iako u ovoj sezoni Muhamed Bešić igra najviše na poziciji desnog beka, sigurni smo da u ovih nekoliko mjeseci nije zaboravio kako se izvršavaju zadaci na njegovoj matičnoj poziciji, mjestu zadnjeg veznog igrača.

(Reprezentacija.ba)