Svi smo iznenađeni prolaskom Rome, jer su odigrali možda i najbolju utakmicu, kao ekipa, rekao je za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine o sinoćnjem senzacionalnom trijumfu Rome nad Barcelonom (3:0) i plasmanu Rimljana u polufinale Lige prvaka.

Posebno oduševljen bio je nastupom Edina Džeke, kapitena fudbalske reprezentacije BiH, koji je u dvomeču sa Barcelonom postigao dva gola za Romu, nad njim je napravljen jedanaesterac za 2:0 na ”Olimpicu”, te je u oba meča, posebno revanšu, bio nerješiva enigma za defanzivce ”katalonskog diva”.

”Edin je pokazao kvalitetu i u Barceloni kada je dao gol, ali i Roma jer su i tada imali šanse i igrali. Edin je sinoć odigrao najbolju utakmicu ikada, od kako igra Ligu prvaka. Stvarno, pobijediti na onakav način i biti dominantan kao Džeko. Pique i Umtiti, ovi koji su ga čuvali, stvarno, nisu mu mogli ništa. Ali i Roma kao Roma odigrala je fenomenalnu utakmicu u visokom presingu, što niko nije mislio da će moći izdržati 90 minuta”, istakao je Prosinčeki, dodavši:

Foto: AA

”Svima nama u reprezentaciji BiH je drago radi Rome, pogotovo što je Edin bio glavna figura, sve preokrenuo, dao gol, penal napravljen nad njim… To je veliki, veliki uspjeh Rome i možda najveće iznenađenje Lige prvaka”.

U večerašnjim revanš utakmicama četvrtfinala Lige prvaka, Real Madrid – Juventus (3:0, rezultat prvog susreta) i Bayern – Sevilla (2:1), smatra ”teško da može biti iznenađenja”. Vjeruje i da Roma nije rekla posljednju riječ u ovosezonskom najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

”A, kada ide euforija sve je moguće… Pokazala je Roma i sa Barcelonom da je sve moguće. Uz Romu i Liverpool, Bayern i Real će gotovo je izvjesno u polufinale, jer teško da večeras može biti iznenađenja”, kazao je Prosinečki.

Na pitanje ko je prema njegovom mišljenju favorit za osvajanje Lige prvaka, odgovorio je:

”Real zna igrati jake utakmice u završnici. Dva puta zaredom su osvajači Lige prvaka. Oni su moji favoriti, ali vidjet ćemo sa kim će igrati Roma u polufinalu?! Do kraja takmičenja svakako sve je moguće”.

(BIH.ba)