Najpopularnija njemačka novina i portal Bild jučer su objavili fotografije na kojima se fudbaler Schalkea Sead Kolašinac nalazi, prema njihovom pisanju, u ranim jutarnjim satima u jednoj diskoteci okružen alkoholom i cigaretama. Novinari Bilda u pomenutom su tekstu napisali kako će Schalke kazniti Kolašinca, te da ga očekuju mnogobrojni problemi zbog činjenice da su se on i neki njegovi saigrači dan prije radnog dana i treninga zabavljali do rano u jutro.

U ekskluzivnom razgovoru za Reprezentacija.ba portal Sead Kolašinac otkriva šta se uistinu desilo.

RAZGOVARAO: BOJAN SELESKOVIĆ

„Moj prijatelj i bivši saigrač iz Schalkea Kevin Kuranyi koji trenutno igra u Dinamu iz Moskve bio je u posjeti Kelnu i tu noć u diskoteku „Nachtflug“ pozvao je svoje prijatelje, među kojima više bivših i aktuelnih igrača Schalkea, na druženje dan prije njegovog povratka u Rusiju.“ Kaže za Reprezentacija.ba portal Sead Kolašinac koji je dugogodišnji prijatelj sa Kuranyiem.

Da li je istina da si u diskoteci ostao do jutarnjih sati, uz konzumiranje alkohola i cigareta, te tako prekršio klupske disciplinske procedure?

„U pomenutu diskoteku sam došao u 1,30 sati i ostao samo pola sata. Već prije 3 sata sam bio u svojoj kući. Njemački Bild je u diskoteci imao svog fotografa koji me je vjerovatno vrebao cijelo vrijeme kako bi uhvatio neki trenutak gdje bi uslikao nešto što ja ne bih volio da se nađe u javnosti. Slike pokazuju jedno, ali ja mogu reći da ne pušim, a i da nisam nikakav alkoholičar.  U diskoteci sam u tih pola sata popio jednu Coca Colu, a cigare koje se vide na fotografiji ne predstavljaju čak ni nikotinske cigare.“ Iskreno govori naš sagovornik.

Saznajemo kako su fotografi Bilda pokušali ucijeniti Seada Kolašinca dan nakon nastalih fotografija. Tražili su od njega da u budućnosti daje ekskluzivne izjave nakon svake utakmice, a da oni neće objaviti fotografije. Naš reprezentativac na to nije pristao.

„U tekstu je napisano kako ću biti kažnjen od trenera i menadžmenta kluba, ali ponavljam da nisam ništa loše uradio i da nikada moje privatne aktivnosti neće uticati na moje zalaganje na terenu koje i ne bi moglo biti onoliko koliko jest da vodim nezdrav život ispunjen dernecima, alkoholom, cigaretama…“ poručuje Sead Kolašinac.

Da li ćeš biti kažnjen od strane kluba?

„Razgovarao sam sa trenerom i ljudima iz kluba. Shvatam svoju odgovornost za to što sam bio vani u to vrijeme, ali u klubu je svima jasno da su u tekstu iznesene neistine i da taj moj izlazak neće uticati na to da kao i uvijek na treninzima i utakmicama ne dajem maksimum i idem do svojih limita, tako da sam uvjeren da neću biti kažnjen.

Ponovo ponavljam, da pušim i pijem i stalno izlazim vjerujte da ne bih bio u mogućnosti da pored klupskih treninga još dodatno treniram sa privatnim trenerom zbog čega sam još dodatno smršao i dobio na brzini. “ kaže Sead Kolašinac.

Prijatelji Seada Kolašinca nas uvjeravaju da je ovo sve dio kampanje u kojoj Nijemci žele pridobiti Kolašinca da na ljeto nastupi na Svjetskom prvenstvu  u dresu njemačke reprezentacije, obzirom da na to još uvijek ima pravo, a da Njemačka nema pravo rješenje za tu poziciju na Mundijalu.

„To su špekulacije koje ne bih komentarisao. Bilo je nekih neformalnih poziva, ali svi znaju da sam ja Bosnu i Hercegovinu čekao dugo godina da me pozove i da nakon prvog poziva nisam nikada više imao ni najmanju dilemu za koju zemlju da nastupam. Sve i da nikada više ne budem pozvan u reprezentaciju BiH, ja svoju odluku o grbu Bosne i Hercegovine neću više nikada mijenjati.“ poručuje Sead Kolašinac.

(Reprezentacija.ba)

PRATI SEADA KOLAŠINCA NA FACEBOOKU I NA INSTAGRAMU