Konferencija na kojoj su učestvovali predstavnici FS BiH, te predsjednici i direktori klubova BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine održana je danas u hotelu “Sofitel Tarčin Resort” u Tarčinu.

Savez su na konferenciji predstavljali potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, izvršni direktori sektora za sport i sektora za administraciju Elmir Pilav i Adnan Džemidžić, te sekretar Izvršnog odbora FS BiH Nihad Hodžić.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici BHT 1.

Na sastanku su razmatrani:

  1. Planirani prijedlozi za izmjene i dopune pravne regulative takmičenja BHT PL za sezonu 2018/19,
  2. Nacrt prijedloga o Kalendaru takmičenja BHT PL za sezonu 2018/19;
  3. Status implementacije projekta unapređenja reflektorske rasvjete;
  4. Inicijativa za izmjene zakonskih propisa u vezano za statusna pitanja klubova.

Direktor sektora za sport FS BiH, Elmir Pilav, po završetku konferencije je otkrio o čemu se razgovaralo i s kojim ciljem.

“Današnji sastanak je nastavak dijaloga između Saveza i klubova BHT PL, a sve u cilju razmatranja prijedloga za poboljšanje kvaliteta takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH. Ovaj sastanak treba poslužiti kao smjernica nadležnim organima Saveza u cilju donošenja odgovarajućih odluka koja se odnose na takmičenje. Klubovima je prezentovan i status impelementacije projekta reflektorske rasvjete. Također, učesnici sastanka su iskazali maksimalnu spremnost da se tekuće prvenstvo privede kraju na najbolji način i da se očuva integritet takmičenja”.

Predstavnici klubova su potpisali i zajedničku inicijativu izmjene zakonskih propisa u vezi statusnih pitanja klubova i pitanja plaćanja poreznih obaveza na ugovore igrača profesionalaca.

(BIH.ba)