Haris Medunjanin (33) najiskusniji je igrač u reprezentaciji BiH, a na utakmicu Bugarska – BiH doputovao je iz Amerike gdje igra za Philadelphiu.

“Uvijek želim igrati za reprezentaciju kada god je to moguće i geografska udaljenost mi ne predstavlja ni najmanji problem da se svaki put odazovem obavezama svoje domovine. U Americi se igra dobar fudbal i ako selektor procjenjuje da sam mu potreban, uvijek ću biti na raspolaganju.”.

Već upoznao Prosinečkog

Zajedno sa Goranom Zakarićem, Elvisom Sarićem i Kenanom Pirićem imao je već priliku upoznati selektora Roberta Prosinečkog tokom turneje u Americi. Medunjanin je protiv Prosinečkog igrao i u Turskoj dok je nastupao za Gaziantep, a bh. selektor vodio Kayseri.

„Počinjemo novi ciklus sa novim selektorom i zaista su moji prvi utisci super. Ima mladih igrača na koje se može računati tako da je ovo prilika da se još bolje upoznamo.“ poručio je Medunjanin.

Iskupiti se za neplasman na SP

Zmajevi sutra igraju protiv Bugarske.

„Protivnik kojeg moramo respektovati. Mi treba da se pokažemo, posebno što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo i uvjerimo selektora da se na nas može računati.

Vremenski uslovi nisu baš najbolji, a tako će biti i njima pa vjerujem da će utakmica biti teška, ali da bi rezultat trebao biti u našu korist.“ zaključio je Haris Medunjanin.

(BIH.ba)