U derbiju drugog kola Lige za prvaka nogometaši Zrinjskog u subotu ugošćuju Željezničar, a po riječima trenera “Plemića” Blaža Sliškovića, iako su svi u klubu svjesni važnosti te utakmice, nema nekog posebnog pritiska na igrače.

“Osvojeni bodovi protiv direktnog konkurenta vrijede duplo i mi u stručnom štabu, kao i sami igrači, svjesni smo značaja sutrašnje utakmice”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare, javlja Fena.

Međutim, prema njegovim riječima, iako je nakon remija protiv Radnika u posljednjem kolu Željezničar preskočio Zrinjski na vrhu ljestvice, u mostarskom klubu nema “alarmantnih sastanaka” i pripreme se odvijaju u normalnoj atmosferi.

“Trebamo dati sve od sebe na terenu i pokazati onaj angažman kakav smo imali prije dvije sedmice u međusobnom duelu (pobjeda Zrinjskog 1:0, op. a.) i onda imamo veće izglede da ostvarimo povoljan rezultat”, kazao je Slišković.

Trener Zrinjskog ne očekuje neka posebna iznenađenje u sastavu Željezničara i taktici gostiju.

“Trebamo obratiti pažnju kod prekida, gdje su oni veoma opasni, i obratiti pažnju u trenutku kad izgubimo loptu na njihove kontre iz kojih su veoma opasni. Moramo biti koncentrirani, jaki i čvrsti u duelima i to je to”, dodao je Slišković.

Što se tiče početnog sastava njegove ekipe, Slišković je kazao kako neće biti dramatičnih promjena, a u odnosu na standardnu postavu, trener Zrinjskog morat će zamijeniti povrijeđenog Ognjena Todorovića i kapitena Peru Stojkića koji će utakmicu propustiti zbog akumuliranih kartona.

Utakmica Zrinjski – Željezničar igra se u subotu, 17. marta, na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 15 sati.

(BIH.ba)