Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju dočekuju ekipu GOŠK-a iz Gabele u drugom kolu Lige za opstanak.

Zeničani su u proteklom kolu na utakmici s Borcem u Banjoj Luci iznenadili i donijeli bod u Zenicu, koji im je nakon tri poraza, od GOŠK-a, Mladosti i Željezničara sa devet primljenih golova, donio malo radosti u svlačionicu.

Na današnjem susretu s predstavnicima medija novi trener Edin Prljača najavio je da zbog teške bodovne situacije njegova ekipa će u svaku utakmicu do kraja prvenstva ući s motivom pobjede.

“Trenutno imamo rezultatsku krizu i pokušati ćemo da zajedno prebrodimo pomenute probleme uz maksimalan angažman. U utakmici protiv ekipe GOŠK-a pokušat ćemo da dođemo do rezultata koji će nam odgovarati, i to je jedna od važnijih utakmica pa ćemo se tako i postaviti”, rekao je Prljača, javlja Fena.

Stručni štab Čelik će za sutra na raspolaganju imati sve nogometaše, osim Dine Bevaba koji će zbog bolesti propustiti utakmicu, a navijači očekuju dobru i borbenu utakmicu ekipa koje se bore za ostanak u društvu najboljih.

Utakmica Čelik – GOŠK igra se od 17:00 sati, uz direktan televizijski prijenos na BHT 1, a uprava Čelika odlučila je, iako su na najavnim plakatima odštampane i cijene ulaznica, da ulaz za sve navijače i ljubitelje nogometa bude slobodan.

(BIH.ba)