Nogometaši Slobode jučer su imali posljednji trening uoči današnjeg putovanja u srednju Bosnu, gdje će se sutra u okviru 2. kola Lige za opstanak sastati s “fenjerašem” Vitezom.

Trener Slavko Petrović najavio je da će njegova ekipa igrati ofanzivno i na pobjedu.

“Očekujem od svoje ekipe da izađu na teren i od prve sekunde pokažu da smo došli po tri boda, koja su nam u ovom momentu jako bitna. Moramo sve pokušati i nadati se da ćemo se vratiti kući s tim bodovima”, izjavio je Petrović u razgovoru za Fenu.

Podsjeća, međutim, da su utakmice s “otpisanim“ ekipama uvijek mač s dvije oštrice.

“Pogledajte, još u prvom dijelu sezone bilo je jako teško igrati protiv Viteza. Koliko me sjećanje služi, sedam puta su izgubili rezultatom 1:0, jednom sa 3:2, pet puta su igrali neriješeno, pobijedili su Čelika. Kad se sve sabere, nisu oni ekipa za “punjenje“. Naročito sada kada im je došlo nekoliko igrača iz Hrvatske koji ne igraju loše”, navodi trener Slobode.

Kaže da su Vitežani uzeli malo bodova, ali vidjelo se da su jako težak protivnik za sve ekipe. Ipak, smatra da je kvalitet na strani njegovog tima, te da će, ukoliko teren bude u redu, publika konačno vidjeti pravu nogometnu predstavu.

Klupa Slobode od prije dva dana duža je za jedno mjesto. Dozvolu nastupa dobio je Ivor Weitzer, igrač veznog reda.

“Spreman je, mada s nama nije prošao kompletne pripreme. Međutim, igrač je koji bi mogao da izvuče nekih 45 minuta igre. Vidjet ćemo hoće li početi sutrašnju utakmicu ili će u igru ući s klupe”, zaključio je Petrović.

Ostali igrači Slobode spremni su i na raspolaganju stručnom štabu. Izuzetak je Aldin Hrvanović koji je iskrenuo zglob, nije trenirao i ostao je u Tuzli. Na liječenju je već duže Haris Mehmedagić i za njega je ovo prvenstvo, vjerovatno, završeno.

Utakmica Vitez – Sloboda igra se sutra od 15 sati.

(BIH.ba)