Juventus je sinoć u zaostalom susretu 26. kola italijanske Serije A slavio rutinsku pobjedu nad Atalantom (2:0), u kojoj je svih 94 minute odigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27).

Pjanić se vratio u startnu postavu Juventusa, nakon što je susret protiv Udinesea presjedio na klupi, a nakon sinoćnjeg meča je izjavio da njegov tim mora biti zadovoljan u ovom trenutku, jer je u igri na sva tri fronta.

“Napravili smo ono što smo trebali, pobijedili smo i povećali prednost u odnosu na Napoli. Nije lako biti u pogonu svaka tri dana, posebno kada igrate protiv taktički dobre ekipe kao što je Atalanta. Ali, mi smo u četvrtfinalu Lige šampiona, u finalu Kupa Italije, a također smo na vrhu Serije A. Šta više možemo tražiti u ovom trenutku?”, upitao se Pjanić pa nastavio:

“Titula u Seriji A će se odlučivati do samog kraja, tako da ne smijemo spuštati nogu s gasa. Obično najbolja odbrana osvaja Seriju A, ali mi smo do sada pokazali da možemo postići i mnogo golova. Računaju se samo pobjede i one su jedino važne, a kada ne primimo gol zaslužna je čitava ekipa, počevši od napadača”.

Juventus je trenutno na učinku od 74 boda, što je četiri više u odnosu na drugoplasirani Napoli.

U narednom kolu gostovat će SPAL-u.

(BIH.ba)