Riječanin Ivor Weitzer i Tanzanijac Thomas Ulimwengu mogli bi stručnom štabu Slobode biti na raspolaganju za utakmicu s Vitezom, izjavio je Feni Senad Mujkanović, predsjednik tuzlanske Slobode.

Po njegovim riječima, u završnoj je fazi izdavanje boravišnih i radnih dozvola za ova dva nogometaša, tako da u klubu iz Rudarske 2 očekuju da bi u nastavku Lige za opstanak mogli biti na dispoziciji treneru Slavku Petroviću i Crveno-crnima.

“Sve što je bilo do nas uradili smo i sutra očekujemo odluku o boravišnoj dozvoli, a s Biroa za zapošljavanje i radne dozvole za ovu dvojicu igrača. Nadam se da će biti spremni za debi narednog vikenda”, kaže Mujkanović.

Weitzer i Ulimwengu na Tušanj su stigli prije mjesec dana, a za novi klub još nisu odigrali ni sekunde.

Ulimwengu (25) nastupao je za sve selekcije Tanzanije osim seniorske, dok je Weitzer igrao za veliki broj klubova, među kojima za Rijeku, Zadar i Istru 1961, u našoj zemlji za Široki, te u Grčkoj, Albaniji i Mađarskoj, dok je u Slobodu došao iz uzbekistanske Bukhare.

Od njihovog dolaska Sloboda je odigrala pet službenih utakmica, te ostaje nada da će tuzlanskom klubu pomoći u borbi za opstanak u preostalih devet utakmica prvenstva BiH.

Ocjenjujući proljetnu seriju rezultata Slobode, koja je u pet utakmica tri puta remizirala, a po jednom pobijedila i izgubila, Mujkanović kaže da je moglo bolje.

“Zadovoljan sam igrama koje pruža naša ekipa, ali nisam rezultatima. Očekivao sam pobjedu u Gabeli, mada smo igrali bez Bekića i Smajića, trebali smo pobijediti Borac na Tušnju. Naredne utakmice s Vitezom i Čelikom sve će nam reći, a nadam se opstanku u ligi”, zaključio je Mujkanović.

(BIH.ba)