Nebojša Ivković, predstavnik Evropske fudbalske federacije (UEFA) posjetio je danas Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu.

Tom prilikom sastao se sa predstavnicima Opštine Centar, koju je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić, Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju” i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH. Uvaženom gostu Opština Centar je predstavila planove modernizacije stadiona od kojih su neki već u toku i koji su planirani da se urade u budućnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Uvijek trebamo pozitivno razmišljati šta hoćemo i kako ćemo. Naravno ovdje su UEFA-ini predstavnici prevashodno da vide u kojem smjeru ide poboljšanje infrastrukture i eventualno da se uključe u nekoj finansijskoj podršci. Dakle, u ovoj godini imamo započetih radova na reflektorskoj rasvjeti, na video nadzoru u sobi za sigurnosti, na terenu određene intervencije. Planirano je zagrijavanje terena, promjena trave. Imamo čitav niz projekata u toku 2018. godine i naravno imamo ideju kako dalje”, kaže Jasmina Polić, direktorica JU “Centar za sport i rekreaciju”, dodavši:

“Načelnik je sa općinskom strukturom raspisao međunarodni predkvalifikacijski tender za potencijalne investitore u smislu ponuđenih preko 90.000 kvadrata prostora na ovom lokalitetu stadiona i oko njega kako bi se osmislila infrastruktura naravno uvažavajući UEFA-ine standarde. Ostaje potencijalnim investitorima da za privredne sadržaje iskažu svoje interesovanje. Spreman su načelnik i Općina Centar ići i u izmjene regulacionog plana, jer na neki način imamo viziju kako bi stadion trebao izgledati u budućnosti”.

Prema riječima Polić prioritet je sportski kriterij, a to je da se modernizuju novinarske lože i da se premjeste sa zapadne na istočnu tribinu stadiona.

(BIH.ba)