Bivši selektor Mehmed Baždarević je za dva posljednja susreta kvalifikacija za SP (protiv Belgije i Estonije) pozvao 24 igrača, dok su 23 fudbalera na posljednjem spisku Roberta Prosinečkog pred prijateljske duele sa Bugarskom i Senegalom.

Sa Mešinog posljednjeg spiska nema 13 igrača, među kojima prinudno Begovića, Lulića i Ibiševića. U najjači tim reprezentacije prvi put su pozvani Smail Prevljak i Elvis Sarić (igrao i na američkoj turneji).  Milošević je ranije pozivan ali nije debitovao, a Memišević i Bajić su imali simboličnu minutažu.

Igrači koji su bili na spisku kod Baždarevića za Belgiju i Estoniju, a nalaze se i kod Prosinečkog za Bugarsku i Senegal su: Šehić, Pirić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Šimunović, Pjanić, Bešić, Višća, Cimirot, Duljević, Džeko i Kodro.

Novi igrači u odnosu na duele sa Belgijom i Estonijom su: Burić, Memišević, Bičakčić, Sarić, Milošević,  Medunjanin, Zakarić, Prevljak i Bajić.

Na spisku više nema Begovića (povrijeđen), Vršajevića, Cocalića, Đumića, M. Sušića, Prcića, Krunića, Hajrovića, Jajala, Salihovića, Lulića (povukao se iz reprezentacije), Milićevića i Ibiševića (povukao se iz reprezentacije).

Baždarević golmani: Begović, Šehić, Pirić,
Prosinečki golmani: Šehić, Pirić, Burić

Usporedba spiskova (boldirani igrači su na oba spiska)

Baždarević odbrana:  Kolašinac, Šimunović, Šunjić, Vranješ,  Zukanović, Vršajević, Cocalić, Đumić, M. Sušić,
Prosinečki odbrana: Kolašinac, Bičakčić, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Šimunović, Memišević,

Baždarević vezni red: Bešić, Pjanić, Cimirot, Duljević,  Višća, Prcić, Krunić, Hajrović, Jajalo, Salihović, Lulić, Milićević,
Prosinečki vezni red: Bešić, Pjanić, Cimirot, Duljević, Višća, Sarić, Milošević, Medunjanin, Zakarić,

Baždarević napad: Džeko,  Kodro i  Ibišević
Prosinečki napad: Džeko, Kodro, Prevljak i Bajić.

 

(BIH.ba)